Lähetysjuhlat pähkinänkuoressa

Suomen Lähetysseuran Valtakunnallisia Lähetysjuhlia on vietetty perinteisesti kesäkuun toisena viikonvaihteena. Vuonna 2017 juhlat ovat jo toukokuussa Turussa, ensimmäistä kertaa yhdessä Kirkkopäivien kanssa 19.21.5. Lähetysjuhlat on kirkon kansainvälisen toiminnan laajin vuotuinen kesäjuhla.

Lähetysjuhlilla esitellään Lähetysseuran ja sen ulkomaisten yhteistyökumppaneiden työtä eri puolilla maailmaa ja haastetaan juhlille osallistujia mukaan kansainväliseen vastuuseen.

Suomen Lähetysseuran Valtakunnallisten Lähetysjuhlien viettäminen käynnistyi Lähetysseuran perustamisen 1859  jälkeen. Vuosittain juhlia on järjestetty vuodesta 1901.  Aluksi ne pidettiin  Helsingissä.

Toiminnan ensimmäisinä vuosikymmeninä ”lähetysystävien” kokoontumisella vuosittain oli suuri merkitys. Vaihdettiin kuulumiset ja kuunneltiin ajankohtaisimmat tiedot toiminnasta Lähetysseuran työssä Ambomaalla ja Kiinassa. Juhlat olivat hengelliset. Niillä veisattiin ja pidettiin raamattutunteja. Mutta ”lähetysystävien” joukko ei tyytynyt vain pitämään seuraa toisilleen. Haettiin aktiivisesti kontaktia uusiin ihmisiin, ja liike laajeni.

Juhlille tullaan saamaan ajankohtaista tietoa siitä, mitä lähetystyössä eri puolilla maailmaa tapahtuu. Juhlilla kohdataan muiden kulttuurien kristittyjä ja pohditaan heidän kanssaan sitä, mitä merkitystä kristillinen usko tuo elämään, ja miten usko vaikuttaa kehityksen ja maailman epäoikeudenmukaisuuden ongelmien ratkaisemiseen. Iloisissa juhlissa myös rukoillaan ja lauletaan yhdessä vanhojen ja uusien ystävien kesken.

Tulevat Lähetysjuhlat

  • 2018 Kuopio 26.–27.5. 
  • 2019 Jyväskylä; yhteinen tapahtuma Kirkkopäivien kanssa

Tule mukaan Lähetysjuhlille!