Kirkon superviikonlopun tapahtumat saivat kymmenettuhannet liikkeelle

Kuluneena viikonloppuna 19.–21.5.2017 järjestetyt kirkon suurtapahtumat Turussa ja Helsingissä ylittivät kävijämääräodotuksensa. Turun Kirkkopäivien ja ensimmäistä kertaa Kirkkopäivien yhteydessä järjestettyjen Lähetysjuhlien yhteenlaskettu tilaisuuskävijämäärä kipusi 50 000:een; yksilökävijöitä oli noin 16 000. Helsingissä järjestettyjen Kirkon musiikkijuhlien tilaisuuksien yhteenlaskettu tilaisuuskävijämäärä oli yli 40 000.

Lähetysjuhlat huipentui Suvivirsikirkkoon

Lähetysjuhlien tapahtumista eniten kävijöitä, 1100 kuulijaa, keräsi Musiikkityön juhla, jossa kuultiin ja nähtiin yli 150 esiintyjää Turun Konserttitalon lavalla. Kaikkiaan Lähetysjuhlien tilaisuuskävijämäärä kipusi 8000:een.

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteinen loppuhuipennus oli Turun tuomiokirkon pihalla vietetty Suvivirsikirkko, jossa arkkipiispa Kari Mäkisen johdolla siunattiin Lähetysseuralle seitsemän uutta lähetystyöntekijää. Ekumeenisessa messussa saarnasi katolisen kirkon piispa Teemu Sippo.

Seuraavat Lähetysjuhlat Suomen Lähetysseura järjestää yhdessä Kuopion ev.lut. seurakuntien kanssa Kuopiossa 26.–27.5.2018

Yhteiskunnalliset keskusteluaiheet kiinnostivat Turussa

Turun Kirkkopäivillä yleisöä kiinnostivat erityisesti kirkon ja yhteiskunnan tilanteeseen liittyvät päivänpolttavat keskusteluaiheet. Yksi kärkiaiheista oli turvapaikanhakijoiden ja ilman oleskelulupaa Suomessa olevien ihmisten tilanne, josta keskusteltiin monissa ohjelmissa viranomaisten, kirkon, kolmannen sektorin toimijoiden ja turvapaikanhakijoiden näkökulmista. Aihetta sivuttiin myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja emerituspiispa Eero Huovisen keskustelussa.

Perjantaina uskontojen yhteinen rauhankävely antoi vahvan viestin eri uskontojen yhteisestä työstä rauhan edistäjänä Suomessa ja maailmalla. Kävelylle osallistui noin 600 ihmistä. Rauhankävelyn jälkeen Turun tuomiokirkossa keskustelleet presidentti Tarja Halonen ja arkkipiispa Kari Mäkinen vetivät paikalle lähes täyden kirkollisen kuulijoita.

Seuraavat Kirkkopäivät järjestetään Jyväskylässä 2019. Lähetysjuhlat on myös silloin Kirkkopäivien yhteydessä.

Kirkon tiedotuskeskus / Suomen Lähetysseura

05/22/17

Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat huipentuivat Suvivirsikirkkoon, jossa siunattiin seitsemän uutta lähetystyöntekijää. Rivissä vasemmalta Teija Lievonen, Tiina Harju, Ilkka ja Satu Koivisto, Marko ja Kirsi Piittala sekä Ulla Rissanen. Kuva Marjatta Kosonen


Lähetysjuhlilla juhlittiin myös Lähetysseuran 50-vuotista musiikki- ja taidetyötä. Näyttävässä kavalkadissa oli mukana yli 150 esiintyjää. Kuva Marjatta Kosonen